Gösab - Sotning resa mot Innovation och Hållbarhet

15 april 2024
sotning

GÖSAB Sotning har genom stöd från Industriell Dynamik gjort betydande framsteg i sin strävan efter innovation och hållbarhet. Genom att förbättra ruttplanering och arbetsmetoder har företaget ökat sin försäljning, förbättrat nyckeltal och skapat en mer transparent företagskultur.

Gösab, grundat 1973 och nu drivet av fjärde generationen familjen Ryberg, är en ledande aktör inom sotning och ventilation. Med över 80 anställda och verksamhet på tio orter, bidrar företaget till ökad brandsäkerhet och bättre luftkvalitet genom sina tjänster. Företaget värnar om familjevärderingar och hög servicekvalitet, och fortsätter att vara en pålitlig partner för sina kunder.

Med Industriell Dynamiks engagemang har GÖSAB kunnat övervinna branschutmaningar.  

– Coachningen genom Katarina Nordström (Johanneberg Science Park) har varit avgörande och gett oss den validering och energi vi behövde för att fortsätta utveckla vårt arbete, säger Karolin Ryberg, Vice VD GÖSAB.

Gösab har optimerat sitt planeringsverktyg, genom att engagera både medarbetare och uppdragsgivare i utvecklingsprocessen. Resultatet har varit en ökad försäljning och förbättrade nyckeltal, inklusive snabbare fakturering och effektivare ruttplanering. 

Med det nya systemet har arbetsmetoderna genomgått en revolution, vilket har resulterat i synergieffekter och en förnyad vilja till ständig innovation.

– Stödet har varit kritiskt för att hantera de utmaningar som kommer med att investera i ny teknik och har bekräftat att företaget är på rätt väg, fortsätter Karolin.

Företagskulturen har blivit mer inkluderande och transparent, vilket har lett till ökad delaktighet och kompetensöverföring. 

Gösab ser nu fram emot att fortsätta utveckla och marknadsföra sitt verktyg, med målet att bli marknadsledande och säkra sin verksamhet för framtiden.

Industriell Dynamik ger tillgång till universitet, högskolor, forskningsinstitut och industriella utvecklingscenter. Varje år får över 500 små och medelstora företag stöttning med sin teknik- och affärsutveckling genom råd, problemlösning och utvecklingsprojekt.

Kontaktuppgifter: 

Karolin Ryberg / Vice VD
0703-122101
Gösab Sotning AB
www.gosab.se

Läs mer om Industriell Dynamik 

 

Content

Vill du veta mer, kontakta

Björn Westling, Chef SME-kontakter

+46 708 75 48 63 bjorn.westling@johannebergsciencepark.com LinkedIn