Ulf Östermark på nya uppdrag

10 oktober 2016

Han tog oss med storm, satte vind i segel för vår energiarena och har tillämpat samarbete i äkta quadruplehelix-anda. Ulf har i sin roll som Director for Open Arena Energy genererat ett ovärderligt nätverk av kontakter och nya samarbetsprojekt som växlat upp vår verksamhet i sin helhet. Ulf kliver nu vidare, fast inte så långt utan in till grannen i Johanneberg Science Park.

Ulfs nästa utmaning blir som utvecklingschef för ekologisk hållbarhet hos Framtiden AB. Och vi kan inte se någon som hade passat bättre att sätta avtryck för ett framtida Göteborg. 

I sin roll på Framtiden kommer Ulf att ta sig an utmaningen att de 1400 nya bostäder som koncernen skall bygga per år även blir ekologiskt hållbara, och dito för de 72.000 bostäder som koncernen redan förvaltar.

- Det känns enormt kul och stimulerade och samtidigt ansvarsfullt, säger Ulf Östermark. ”Chansen att bidra till att bygga det hållbara samhället på riktigt, för mig är det stort. Riktigt stort.

På Johanneberg Science Park har Ulf i samverkan med Chalmers Styrkeområde Energi arbetat med att göra Chalmers campus Johanneberg till en forsknings- och utvecklingsarena för urbana energilösningar (Energi på Campus), och koordinerat forskningen inom ElectriCity. 

Ulf har en bakgrund från Göteborg Energi i rollen som divisionschef samt programledare för Smarta Elnät och Elfordon. Dessförinnan verksam som moderator, utbildningsledare och coach i eget konsultbolag. Dessutom utsedd till Året Intraprenör 2011 av Talentia/Affärsvärlden. Inte är vi förvånade!

Lycka till Ulf! Vi är glada att ha dig i närheten.

Frågor till mats.bergh@johannebergsciencepark.com